Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων ψυχικής υγείας, η παρέμβαση στην κοινότητα, έκδηλώσεις αγωγής και προαγωγής της ψυχικής υγείας, καθώς και προγράμματα πρόληψης (με αποδέκτες γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές) αποτελούν ένα επίσης σημαντικό στόχο μας.


Η συνδιοργάνωση μαζί με την Ελληνική Εταιρεία για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία διήμερου Εφαρμοσμένου Εργαστηρίου στις 22-23 Μαϊου 2010 αποτέλεσε το πρώτο δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση αυτή, που έγινε στο Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ, ο Καθηγητής Arthur Freeman παρουσίασε Εφαρμοσμένο Εργαστήριο με θέμα "Χαρακτηριστικά και Διαταραχές Προσωπικότητας σε Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες: Μια Γνωστική - Αναπτυξιακή Προσέγγιση" (Personality Styles and Disorders Across the Lifespan: A Cognitive-Developmental and Life Task Approach).

 

Ο Καθηγητής του Columbia University και Διευθυντής του New York Schema Therapy Center Dr Jeffrey Young μαζί με τον Διευθυντή του Κέντρου Επ.Καθηγητή Γρηγόρη Σίμο και συνεργάτες και φίλους του Κέντρου

Ο Καθηγητής του Columbia University και Διευθυντής του New York Schema Therapy Center Dr Jeffrey Young μαζί με τον Καθηγητή του Boston University Dr Stefan Hofmann, τον Διευθυντή του Κέντρου Επ.Καθηγητή Dr Γρηγόρη Σίμο, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και συνεργάτες και φίλους του Κέντρου